SK | EN
Miroslav Stoch powered by FSAgency.eu

Football Service Agency

Gól, ktorý sa neoslavuje VIDEO

Gól, ktorý sa neoslavuje VIDEO

Autor: FSA, 16.10.2021

Miňo Stoch sa v drese Liberca prvýkrát strelecky presadil, a to zrovna na pôde bývalého klubu Slavie Praha.

Football Service Agency

Bol predzápasovou témou číslo jeden. Miňov návrat do pražského Edenu v drese konkurenčného Liberca neunikol v Čechách pozornosti žiadneho fanúšika. 60-násobný slovenský reprezentant sa dostal na ihrisko v 70. minúte za stavu 0:2 a netrvalo dlho, kedy svoj tím vrátil do hry pohotovým gólom, keď si vo vnútri šestnástky famóznym prvým dotykom vytvoril medzi trojicou protihráčov ideálnu streleckú pozíciu a nechytateľnou strelou na bližšiu tyč znížil na 1:2.

"Som rád za gól, ktorý som strelil, pretože bol vôbec prvým od čias môjho pôsobenia v Slavii, ale mrzí ma, že mužstvu nepomohol, pretože sme prehrali," povedal Miňo v pozápasovom rozhovore.

A práve gól do siete súpera, v drese ktorého strávil fantastické dva roky, oslávil pokorným zdvihnutím oboch rúk ako rešpekt voči bývalému klubu a jeho fanúšikom.

"Veľmi si vážim, ako ma tu privítali. Keďže s rodinou žijeme v Prahe, často mi chodili aj chodia správy od fanúšikov. Preto som po strelenom góle zodvihol ruky a neradoval sa tak ako zvyčajne. Myslím, že by to tak malo byť," povedal Miňo, ktorého po zápase vytiahli pred severnú tribúnu skalní priaznivci domácich a venovali mu standing ovation s jeho osobným chorálom. "Pravdupovediac, pred zápasom som nevedel, čo mám od toho čakať, ale opakujem ešte raz, veľmi si to vážim," sprízvukoval.

Ako videl sám svoj premiérový gól za Liberec? "Najprv som to chcel vystreliť sprvej, ale boli tam dvaja protihráči a dávali do toho nohu, tak asi by mi to zblokovali, preto som sa nakoniec rozhodol si to hodiť na strelu. Bránu som mal približne zameranú a sústredil som sa na to, aby som to prudko trafil po zemi. Možno Koli (brankár Kolář - pozn.) povie, že mi to pustil, ako ho poznám. (smiech) "

Stav 2:1 však netrval dlho. Slavia po štandardnej situácii opäť zvýšila na rozdiel dvoch gólov a prakticky rozhodla o osude stretnutia.

"Možno nám chýbalo pár minút, aby sme si vytvorili nejaký tlak, žiaľ, ten ich tretí gól prišiel priskoro a prakticky rozhodol o zápase. Potom si to už ustrážili. My sme prišli na Slaviu s určitým úmyslom, pretože sme si boli vedomí, že sú oslabení a chceli sme nejaký ten bodík uhrať. V rozhodujúcich momentoch sa však ukázala vyššia kvalita na strane súpera, škoda, pevne verím, že v ďalších zápasoch už budeme zbierať body, čakajú nás papierovo hrateľnejšie tímy a my by sme chceli v tabuľke vystúpať vyššie," dodal Miňo.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Football Service Agency Autorské práva Football Service Agency (F.S.A., s.r.o., Kmeťkova 16, 949 01 Nitra, IČO: 36 546 291). Všetky práva vyhradené. Akékoľvek použitie častí textu a citácií v inom ako uvedenom kontexte, ich rozmnožovanie a šírenie bez predchádzajúceho písomného súhlasu F.S.A., s.r.o. je zakázané.

Zápasy

1 Jul 2020
Superleague
0:2
Miroslav Stoch: 73 '
4 Jul 2020
Superleague
2:2
Miroslav Stoch: 61 '
8 Jul 2020
Superleague
0:0
Miroslav Stoch: 61 '
12 Jul 2020
Superleague
0:1
Miroslav Stoch: 71 '
3 Oct 2021
Česká liga
0:2
Miroslav Stoch: 75 '
16 Oct 2021
Česká liga
3:1
Miroslav Stoch: 70 '
Gól Gól, Žltá karta Žltá karta
Miroslav Stoch

Miroslav Stoch

Dátum narodenia 19.10.1989
Výška 168 cm
Váha 64 kg
Herný post krídelník
Aktuálny klub
  Úplny profil hráča »

Najnovšie video

Miroslav Stoch - Gól do siete Slavie Praha