SK | EN
Miroslav Stoch powered by FSAgency.eu

Football Service Agency

Miňo režisérom solúnskeho derby

Miňo režisérom solúnskeho derby

Autor: FSA, 29.06.2020

Po dlhom čase nastúpil v základnej zostave a fanúšikovia PAOK-u Solún si výkon slovenského reprezentanta nevedia vynachváliť.

Football Service Agency

Solúnske derby bolo v tejto sezóne pre PAOK akoby zakliate. Až v treťom vzájomnom zápase sa čierno-bielym podarilo svojho odvekého rivala zdolať. Ku včerajšiemu víťazstvu 2:0 výrazne dopomohol práve Miňo Stoch, ktorý sa v základnej zostave objavil po piatich mesiacoch. Na jeho výkone to však veľmi badať nebolo a fanúšikovia mu posielajú množstvo pozitívnych ohlasov. Môžu za to aj predošlé dva zápasy, do ktorých dobre naskočil v pozícii striedajúceho žolíka.

"Snažil som sa byť pripravený. Počas vynútenej prestávky som veľa trénoval a myslím si, že z toho teraz môžem ťažiť. Proti Arisu sme hrali v náročných podmienkach, bolo veľké teplo, a keďže išlo o derby, hralo sa prakticky na doraz. Som veľmi rád, že sa nám ich prvýkrát v sezóne podarilo zdolať. Sú to vždy špecifické zápasy," hovorí Miňo Stoch, ktorý na pozícii krídelníka odohral 86 minút.

"Na ihrisku som sa cítil veľmi dobre, hoci som dlho nehral od začiatku, dobre som sa do toho dostal. Sám som bol milo prekvapený. Až na tú horúčavu, to bolo nepríjemné."

Do štatistík sa zapísal hneď pri otváracom góle, kedy milimetrovým centrom zo štandardky našiel hlavu spoluhráča Fernarda. Miňo na ľavom kraji zálohy hýril aktivitou a pripravil viaceré stopercentné šance. "Škoda, že sme neboli viac efektívni. Ten rozdiel mohol byť aj väčší, no počíta sa predovšetkým to, že sme zvíťazili a neinkasovali. Stále si potrebujeme poistiť druhé miesto a miestenku do predkôl Ligy Majstrov. V tomto smere bude dosť dôležitý aj najbližší duel s AEK Atény, ktoré sa chcú na nás dotiahnuť. Ak zvíťazíme a dáme ich na šesť bodov od nás, to by bolo skvelé," hovorí Miňo.

Apropo, UEFA pozmenila spôsob kvalifikácie do skupinovej fázy na kratší model s jedným zápasom každého predkola okrem play-off. Čo hovorí Miňo na túto zmenu? "Sám som zvedavý, čo táto zmena prinesie. Bude to rýchle a pôjde sa naplno, to je jasné. Nepoznám však ešte detaily, či sa bude hrať na neutrálnych ihriskách alebo kde. V každom prípade to bude aj otázka šťastia pri žrebe. Ja pevne verím, že miestenku uhájime a potom to už bude kto z koho."

FOTO: PAOK FC Facebook

Football Service Agency Autorské práva Football Service Agency (F.S.A., s.r.o., Kmeťkova 16, 949 01 Nitra, IČO: 36 546 291). Všetky práva vyhradené. Akékoľvek použitie častí textu a citácií v inom ako uvedenom kontexte, ich rozmnožovanie a šírenie bez predchádzajúceho písomného súhlasu F.S.A., s.r.o. je zakázané.

Zápasy

1 Jul 2020
Superleague
0:2
Miroslav Stoch: 73 '
4 Jul 2020
Superleague
2:2
Miroslav Stoch: 61 '
8 Jul 2020
Superleague
0:0
Miroslav Stoch: 61 '
12 Jul 2020
Superleague
0:1
Miroslav Stoch: 71 '
3 Oct 2021
Česká liga
0:2
Miroslav Stoch: 75 '
16 Oct 2021
Česká liga
3:1
Miroslav Stoch: 70 '
Gól Gól, Žltá karta Žltá karta
Miroslav Stoch

Miroslav Stoch

Dátum narodenia 19.10.1989
Výška 168 cm
Váha 64 kg
Herný post krídelník
Aktuálny klub
  Úplny profil hráča »

Najnovšie video

Miroslav Stoch - Gól do siete Slavie Praha